3 Lego lessen
TekPark biedt 3 standaard lessen. Hierbij zetten we diverse educatieve toepassingen van Lego in.
Lego Spike
Circuit Cubes
Previous
Next

Brickpark

BrickPark biedt 400m2 vol met Lego.

De omgeving is ingericht met uitingen van de zeven werelden van techniek. Voor de educatieve workshops maken we gebruik van Lego Spike, Cirquit cubes en Lego Studio. Hiermee kunnen we leerlingen niet alleen laten bouwen maar ook leren om digitaal te ontwerpen, hun creatie van aandrijving te voorzien en en beweging te programmeren. Hierbij zetten we laptops in die zijn gefinancierd door onze partner Microsoft en we maken gebruik van de mobiele telefoons van de leerlingen zelf. 

Wij hebben 3 standaard lessen: 

Les1. Architectuur

Leerlingen starten met een klein stukje theorie. Wij vertellen wat architectuur is en welke toepassingen bouwwerken kunnen hebben. Daarna gaan leerlingen een eigen bouwwerk tekenen waarbij zij moeten nadenken over vorm en functionaliteit. Dan worden zij gekoppeld aan een maatje en moeten zij in een tekening de functionaliteiten van hun twee gebouwen samenvoegen. Hierdoor krijg je de meest bijzondere combinaties. De volgende stap is dat zij de tekening door ontwikkelen met echte Lego stenen. De laatste stap is dat zij hun bouwwerk digitaliseren in het programma Lego studio. We ronden de les af met een quizvraag. Hierin worden groepjes gevraagd om zoveel mogelijk beroepen te noemen die een rol hebben in de realisatie van een bouwwerk. Hiermee vragen we aandacht voor technische bedrijven in de regio.

 

Les 2. Zeven werelden van techniek

Leerlingen gaan aan de slag met Lego Spike. Zij verdiepen zich in één van de zeven werelden en krijgen inzicht in de uitdagingen die in een specifieke sector spelen. Denk bijvoorbeeld in de zorg, de agri sector, op het gebied van woningbouw of de energietransitie. Dan krijgen ze de opdracht op een toepassing te bouwen die bijdraagt aan die opgave. Door een Lego toepassing te bouwen die doormiddel van radars en sensoren, wordt niet alleen hun creativiteit gestimuleerd maar leren ze spelenderwijs techniek toepassen.

Les 3 De Koninklijke Marine

De Koninklijke Marine is de grootste werkgever in de regio. Zij zijn opzoek naar technisch geschoold personeel. Hier liggen voor de jeugd enorme kansen om op een betaalde studie, een goede baan, met mogelijkheden om de wereld te zien. De les begint met het bouwen van het schip Zr.Ms. Rotterdam van Lego. De klas die dat het snelste doet wint een avontuurlijk bezoek naar de Nieuwe Haven in Den Helder. Ondertussen leren zij over het schip en voor welk soort missies deze wordt ingezet. De Koninklijke Marine beschikt over het modernste materiaal wat onderhouden wordt bij de Directie Materiele instandhouding (DMI) in Den Helder. Zij zoeken naar personeel die materiaal kan onderhouden en ontwikkelen. Deze skills gaan we aanleren met behulp van Lego strijdrobots. De leerlingen kunnen een standaard robot namaken of een eigen creatie maken. De robots zijn vervolgens met behulp van een app op hun eigen mobiele telefoon te besturen. We zetten een kleine competitie op waar teams van twee voortdurend met elkaar moeten battelen. Hun robot gaat kapot, het is aan hun om deze voor ieder gevecht weer operationeel te hebben en waar mogelijk door te ontwikkelen.