De jonge programmeur

Stap 1

Inleiding met theorie en partners

De les wordt afgetrapt met een theoretische inleiding. Deze inleiding brengt onze partners aan het licht. Het is de taak van de leerlingen vier machinebouwers in de regio op te zoeken om te kunnen vertellen wat deze bedrijven doen.

Stap 2

Kennismaking robot

In de volgende stap maken de leerlingen kennis met verschillende aspecten van de robot. Hierin staan blokprogrammeren, aandrijving en sensoren centraal. 

Zodra leerlingen deze onderwerpen begrijpen zijn ze klaar om daadwerkelijk een robot in beweging te zetten, aan de hand van een laptop en helemaal naar wens.

Stap 3

Prototype en optimaliseren

Vervolgens mogen de leerlingen in teams robots gaan bouwen. Bij deze stap is het belangrijk dat er is nagedacht over de uitrusting van de robot aangezien deze het in stap vier op gaat nemen tegen de andere groepen.

 Door eerst een prototype te bouwen en deze daarna te programmeren en te verbeteren zijn de robots klaar voor de strijd!

Stap 4

Robot competitie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ontdek de les!

In deze korte video krijgt u een introductie over de jonge architect. Hier zijn de stappen zichtbaar en zo scheppen we een duidelijk beeld van de ervaring die de leerlingen en leerkrachten hier met ons opdoen.

Reserveer
een activiteit
bij tekpark

Selecteer soort *
Bent u geen onderwijsinstelling maar wilt u toch een afspraak maken om TekPark te bezoeken? Neem contact op via info@tekpark.nl

Selecteer een datum en tijdslot
Het is nu mogelijk te reserveren vanaf 6 maart.
Scholen kunnen TekPark bezoeken van dinsdag t/m donderdag.
Gegevens
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Gegevens school
Naam school
Groep
Hoeveelste bezoek is dit?
Aantal leerlingen
Vraag / opmerking