Bouwen en gebouwen

Stap 1

Inleiding

Wij starten met een korte introductie over architectuur en onderzoeken de kennis van leerlingen van gebouwen van wereldsteden. 

We benadrukken het belang van ontwerpers en handige mannen en vrouwen die nodig zijn om ontwerpen ook echt te bouwen. De leerlingen gaan al snel aan de slag met de eerste bouwopdracht. 

Stap 2

Groot bouwen

Bouw met jouw team binnen 25 minuten een gebouw waarin gewerkt wordt. Plannen en organiseren worden hier uitgedaagd. Veelal zijn de kinderen te ambitieus en redden zij het niet binnen de tijd gereed te zijn. Dit is goede motivatie voor de volgende stap; bouwen op schaal. 

Stap 3

bouwen op schaal

We laten voorbeelden zien hoe je met zo weinig mogelijk LEGO steentjes jouw idee voor een gebouw kan overbrengen. We dagen de klas uit om allemaal in de zelfde miniatuur schaal te bouwen. 

 

Stap 4

Digitaal bouwen

Leerlingen leren het computerprogramma LEGO Studio 2.0 gebruiken. We laten zien dat dit computerprogramma heel erg lijkt op een cad tekenprogramma of tekenprogramma voor een 3d printer. 

Ontdek de les!

Reserveer
een activiteit
bij tekpark

Selecteer soort *
Bent u geen onderwijsinstelling maar wilt u toch een afspraak maken om TekPark te bezoeken? Neem contact op via info@tekpark.nl

Selecteer een datum en tijdslot
Het is nu mogelijk te reserveren vanaf 6 maart.
Scholen kunnen TekPark bezoeken van dinsdag t/m donderdag.
Gegevens
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Gegevens school
Naam school
Groep
Hoeveelste bezoek is dit?
Aantal leerlingen
Vraag / opmerking