Over TekPark

Event
Project

Gouden Kans Project

OVER ONS

TekPark is een initiatief van Tech@Connect; De netwerkorganisatie in de kop van Noord Holland waarin ondernemers, onderwijs en overheid samenwerken aan een goede match op de technische arbeidsmarkt. 

Tekpark

Ons verhaal

Werkgevers in Noord-Holland Noord hebben technisch opgeleid personeel nodig om hun doelen te realiseren,om te innoveren en waar mogelijk te groeien. Er bestaat al decennia lang een tekort aan gekwalificeerde mensen en met de technologisering van de samenleving wordt dit tekort nog groter. Er stromen te weinig jongeren in bij technische opleidingen om aan de vraag van werkgevers te kunnen voldoen. Zowel het primair- als het voortgezet onderwijs zoeken naar aansprekende vormen om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek en hen te laten kiezen voor een technische opleiding.

Overheden zoeken naar initiatieven om de match tussen werknemers en werkgevers op de technische arbeidsmarkt te vergoten. Werknemers van nu en werknemers van de toekomst willen in de regio blijven of naar de regio toe komen onder de voorwaarde dat zij hier kunnen leren, werken en recreëren in een aansprekende omgeving. TekPark is onderdeel van een breder programma van Tech@Connect. Andere initiatieven zijn bijvoorbeeld de projecten het ICT café, Jongeren in Techniek, het Promotie Evenement Techniek, inspiratiedagen technasiumscholen, en bouw het schip van de toekomst. Daarnaast ondersteunen wij initiatieven als het OpKop loopbaan oriëntatie platform, het OpKop beroepenmagazine, de Marinedagen en TEDxDenHelder. 

Onze locatie

TekPark bevindt zich in gebouw 39. De metaalfabriek van Zeestad Staal vormt het industriële hart. Je wordt omringd door staal en zware machines. De industriële omgeving inspireert en zet aan tot samenwerken.       

Wij hebben diverse inspirerende ruimtes om vanuit te werken en binnen het pand volop mogelijkheden om in subgroepen uiteen te gaan. Voor de teambuilding kan u zelf een management trainer inhuren, maar wij kunnen dit ook  organiseren.

Teambuildingactiviteiten kunnen worden verrijkt met Lego in het BrickPark en met Gaming en VR activiteiten in het GamePark. Kortom; wij hebben veel mogelijkheden om teams op de taak- en relatieaspecten waardevolle leermomenten mee te geven. Neem contact met ons op via onze contact pagina om samen tot een programma op maat te komen.

Video afspelen

Reserveer
een activiteit
bij tekpark

Selecteer soort *
Bent u geen onderwijsinstelling maar wilt u toch een afspraak maken om TekPark te bezoeken? Neem contact op via info@tekpark.nl

Selecteer een datum en tijdslot
Het is nu mogelijk te reserveren vanaf 6 maart.
Scholen kunnen TekPark bezoeken van dinsdag t/m donderdag.
Gegevens
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Gegevens school
Naam school
Groep
Hoeveelste bezoek is dit?
Aantal leerlingen
Vraag / opmerking