De les wordt afgetrapt met een theoretische inleiding. In deze inleiding worden de leerlingen meegenomen door de verschillende schakels in de ontwerpcyclus. Deze cyclus begint bij een idee en groeit tot een volwaardig product.
Eenmaal aangekomen bij de speelgoedwinkel wordt er een briefing gehouden. In deze briefing wordt duidelijk wat de opdracht is, maar ook wat voor eisen de opdrachtgever hieraan stelt!
De speelgoedwinkel wil graag LEGO dieren kopen, het is aan de leerlingen om aan deze vraag te voldoen en hierbij rekening te houden met de kosten!
De volgende stap in de ontwerpcyclus is het maken van een schets. De eerste schetsen worden gemaakt met pen en papier om het fundament te leggen voor het digitale ontwerp.
Vervolgens gaan de leerlingen met LEGO Studio de schetsen digitaal bouwen, hier komt een product en een handleiding uit. Elke steen kost geld, dus vergeet niet om wat over te houden aan het eind van de streep.
Na de productontwikkeling is het tijd om het prototype te bouwen waarna de productie kan starten. De leerlingen produceren een voorraad passend bij de vraag uit de speelgoedwinkel.
Na de productie is de ontwerpcyclus rond, de laatste stap is het realiseren van de verkoop en de uiteindelijke winstberekening.
In deze korte video krijgt u een introductie over de jonge econoom. Hier zijn de stappen zichtbaar en zo scheppen we een duidelijk beeld van de ervaring die de leerlingen en leerkrachten hier met ons opdoen.