TekPark

DE TECHNIEK WERK- EN OPLEIDINGSPLAATS VAN DE TOEKOMST

Event
Project

Gouden Kans Project

Wat is tekpark?

TekPark is het fundament waarop we vanuit de netwerk organisatie Tech@Connect gaan bouwen. Met partners vanuit het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid hebben we samen een huis waaruit initiatieven worden gestart om een goede match op de technische arbeidsmarkt te stimuleren. TekPark bestaat uit uiteenlopende onderdelen en activiteiten.

TekPark is de techniek werk- leer- en opleidingsplaats van de toekomst

tekpark voor onderwijs

Wij bieden techniekworkshops aan voor het primair onderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO. In blokken van 2,5 uur gaan leerlingen vooral zelf aan het werk met de ’21st century skills’. Hiervoor bestaan een aantal vaste thema’s waaronder architectuur en de zeven werelden van techniek. Daarnaast ontwikkelen we maatwerk lessen in overleg met de docent. Een bezoek aan TekPark bestaat in ieder geval uit activiteiten met Lego (ontwerpen, bouwen en programmeren), een rondleiding in de metaalfabriek met de mogelijkheid om zelf te lassen en een bezoek aan de game hal als beloning na 2 uren keihard werken. Reserveer een plek via de agenda en neem contact met ons op om jullie programma samen te stellen. Wanneer jullie schoolbestuur partner is van TekPark zijn er geen kosten aan verbonden.   

Neem contact met ons op voor een programma op maat.

brickPark

BrickPark is onze 400m2 vol met Lego omgeving met als thema

de 7 werelden van Techniek

De 7 werelden challenge laat leerlingen ervaren hoe breed de techniek is en dat er voor ieder talent een prachtige carrière in de techniek in het verschiet ligt.

Leerlingen vanaf groep 6 kunnen bij BrickPark terecht. Maar ook voor het voortgezet onderwijs, het MBO en het HBO hebben wij uitdagende opdrachten. Lego is voor iedereen.

Neem contact met ons op voor een programma op maat.

Gamepark

Gamen is niet meer uit onze samenleving weg te denken en het wordt alleen maar groter. De aantrekkingskracht van gamen op de jeugd is enorm. Hier wordt de basis gelegd voor digitale vaardigheden die rest van hun leven gaan bepalen. Vanuit TekPark omarmen wij die gedachte en proberen wij de leeropbrengst te vergroten. Wij bieden het GamePark voor scholen aan in combinatie met BrickPark. Leerlingen moeten hard werken bij BrickPark en kunnen aansluitend ontspannen bij het GamePark. Daarbij laten wij ervaren hoe leuk het is om samen te gamen ipv alleen. Wij werken aan een educatief programma waarbij leerlingen op de GamePC’s in het software programma Lego Studio een Lego ontwerp maken die zij in BrickPark daadwerkelijk kunnen bouwen. Hiermee leren wij hun de basis van een het ontwerpproces en over ondernemerschap.

Vragen over GamePark? Stel ze op onze contact pagina.

Werken, leren en recreëren

Reserveer
een activiteit
bij tekpark

Selecteer soort *
Bent u geen onderwijsinstelling maar wilt u toch een afspraak maken om TekPark te bezoeken? Neem contact op via info@tekpark.nl

Selecteer een datum en tijdslot
Het is nu mogelijk te reserveren vanaf 6 maart.
Scholen kunnen TekPark bezoeken van dinsdag t/m donderdag.
Gegevens
Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Gegevens school
Naam school
Groep
Hoeveelste bezoek is dit?
Aantal leerlingen
Vraag / opmerking